Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Rezerva-ti online vacanta de vara 2021! Completeaza detaliile si primesti pe loc ofertele disponibile, actualizate in timp real!
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
❤️ Recomandari hoteluri Baile Felix

Selectie oferte cazare la hoteluri de 2-5*, recenzii bune!

 preturile sunt cu titlu de exemplu si sunt calculate pentru 2 adulti, cazare 5 nopti (3-8 iulie)
 unele hoteluri pot include mic dejun sau alte tipuri de mese dupa cum este mentionat la fiecare hotel in parte; accesati hotelul dorit pentru mai multe detalii si pentru a rezerva
 daca doriti o alta perioada, un alt numar de persoane (sa adaugati si copii de ex), o alta destinatie, etc., efectuati o noua cautare

 

   Băile Felix este un sat în comuna Sânmartin din județul Bihor, Crișana, România. Băile Felix se află la ca. 10 km sud de municipiul Oradea.

   Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. 

   Facilitățile existente în această stațiune,in care apa termala iese din izvoare la o temperatura aflata intre 43 si 49°C permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Bogatia acestui loc o constituie apele termale si din aceste ape traieste aproape toata  populatia comunei Sanmartin. 

    Lacul cu nuferi

   Această destinație este învăluită în mister, deoarece nimeni nu își poate explica dezvoltarea nuferilor aici. Se presupune că semințele florilor au fost aduse la Băile Felix de către păsări călătoare, astfel explicându-se și diversitatea speciilor de nuferi care oferă un peisaj desprins parcă dintr-o pictură în ulei. Nuferii Nimphae Lotus Thermalis sunt de culoare albă și își întind petalele într-un mod absolut perfect pe suprafața apei. De asemenea, nuferii Nelumbo Lucifera nu se lasă nici ei mai prejos, etalându-și petalele mari și roz, cu frunze care se ridică cu până la 20 de centrimetri deasupra apei. Apa lacului, care păstrează constant o temperatură de 30 de grade Celsius, găzduiește o specie de pești care a supraviețuit erei glaciare, numită Melanopsis Parreyssi. Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita lacul este iunie – august, atunci când înfloresc lotușii. Îți recomandăm să planifici o călătorie aici în această perioadă și să te pregătești să fii întâmpinat de o frumusețe unică.

       Biserica cu Lună

   Cunoscută și sub numele de Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Biserica cu Lună a fost construită între anii 1784 – 1790. Câțiva ani mai târziu, în 1793, este instalat ceasul alcătuit dintr-o jumătate aurie și una neagră, acesta fiind un mecanism unic în Europa datorită faptului că se deplasează după mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului.

     Avenul de la Betfia

   Această peșteră, situată în versantul de sud-vest al Dealului Șomleu, mai este cunoscută și sub numele de ”Craterul de la Betfia”. Ea are două intrări care au fost deschise prin dinamitare în anii 1989 și 1957. Cea principală este reprezentată printr-o arcadă de o frumusețe deosebită, formată dintr-un puț de 54 de metri adâncime. Mai multe evenimente stranii au avut loc aici de-a lungul timpului. 

Solicita oferta