Planifica-ti vacanta la Ski, sezon 2021! Completeaza detaliile si primesti pe loc ofertele disponibile, actualizate in timp real!
Austria – destinatia ideala pentru vacanta de iarna!

Condiții de intrare și tranzit în Austria

I. Persoanele care călătoresc în Austria:

 1. Prezintă rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitatea să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor);

 2. Prezintă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții la data intrării în Austria:

 • imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 360 de zile în urmă, cu condiția ca între administrarea primei și celei de a 2-a doze să fi trecut cel puțin 14 zile;

 • în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai puțin de 21 de zile în urmă, dar nu mai mult de 270 de zile;

 • dacă vaccinarea a avut loc după cel puţin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult de 360 de zile în urmă;

 • imunizarea cu o doză nouă (administrată persoanelor imunizate cu schemă completă), de la care să nu fi trecut mai mult de 360 de zile, iar între momentul imunizării complete și administrarea noii doze să fi trecut cel puțin 120 de zile.

 1. Dacă a fost confirmată o infecție pentru SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și poate fi prezentat un certificat medical de vindecare sau o dovadă a prezenței anticorpilor, care să nu fie mai veche de 90 de zile.

În situația în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condițiile de mai sus, trebuie efectuată înregistrarea anterioară a călătoriei (cu cel mult 72 de ore în avans) pe platforma Pre Travel Clearance (PTC) și, în cel puțin 24 de ore de la intrarea în Austria, să fie efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal.

* Din luna august a.c. pentru persoanele care călătoresc, pe cale aeriană, din Cipru, și care la intrarea în Austria nu pot prezenta o dovadă de vaccinare, de recuperare după boală sau rezultatul negativ al unui test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 (PCR), exclusiv, s-a introdus măsura înregistrării și efectuarea, imediat după sosire, la aeroport, a unui test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 (PCR) și, numai în cazuri excepționale, dacă testarea la aeroport nu este posibilă, aceasta se poate face în termen de 24 de ore. În cazul unui rezultat pozitiv, va fi dispusă măsura carantinei.

 ATENȚIE!

Autoritățile austriece efectuează controale stricte la frontieră, fiind posibilă creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei austriece.

Cuantumul amenzilor aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 a fost majorat.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:

 • Pe cale rutieră: Se recomandă achiziționarea vignetei care dovedește plata taxei de autostradă înainte de a intra în Austria sau de la prima stație de alimentare cu combustibil (imediat după trecerea frontierei). Conform indicațiilor, vigneta se lipește obligatoriu pe parbriz. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă.

 • Pe cale ferată și aeriană: Se recomandă consultarea regulată a paginilor de internet ale companiilor de cale ferată și aeriană din cele două state. Se aplică aceleași reguli și excepții prevăzute pentru transportul rutier.  

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Valabilitatea testului antigen se reduce de la 48 la 24 de ore, pe întreg teritoriul federal (până acum această măsură se aplica doar la nivelul Vienei).

 • Purtarea măștii FFP2 este obligatorie pentru persoanele care nu sunt vaccinate sau vindecate (la intrarea în centre comerciale, piețe, muzee, săli de artă, expoziții, arhive, biblioteci, centre de îngrijire a persoanelor vârstnice), excepție fiind copiii în vârstă de până la 6 ani, cei cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și femeile însărcinate, care au voie să poarte o mască sanitară.

 • Evenimentele la care participă mai mult de 25 de persoane pot avea loc doar pe baza regulii 3G (vaccinat, testat, vindecat).

 • Accesul în teatre, cinematografe, săli de concerte, arene se poate face pe baza regulii 3G.

 • Termenul de valabilitate al dovezii de vaccinare cu cea de a 2-a doză sau vaccinarea după vindecare este de 360 de zile. Toate vaccinările ulterioare (de rapel) vor fi, de asemenea, valabile 360 de zile.

Începând cu data de 15 septembrie, în funcție de gradul național de ocupare în secțiile de terapie intensivă, vor fi implementate măsuri suplimentare de protecție anti-COVID-19.

 

vezi mai mult

Preturile sunt / sejur 7 nopti / camera (2 adulti) si includ: mese (in functie de hotel si oferta), zbor charter, bagaje, Taxe de aeroport, transfer si Asistenta turistica la sol.

❤️ Recomandari hoteluri Salzburg, Austria

Resorturi de 3 si 4 stele, recenzii bune!

Perioada de plecare:
26 Decembrie 2021 - 26 Martie 2022

❤️ Recomandari hoteluri Tirol, Austria

Hoteluri de 3, 4 si 5 stele, recenzii bune!

Perioada de plecare:

26 Decembrie 2021 - 26 Martie 2022

Foarte multi romani viziteaza anual Austria pentru munte si ski.

    Dacă plănuiți o vacanță în Austria, cu siguranță trebuie să vă aprovizionați cu uniforme sportive și lucruri calde confortabile. Vârfuri de munte, aer curat, infrastructură excelentă,ski - toate acestea sunt regasite in Austria. 

 

 Salzburg 

    Salzburg este al patrulea oras ca marime din Austria, capitala a statului federal Salzburg.  

    Este cunoscut si sub denumirea de orasul Mozart deoarece este locul unde s-a nascut si-a petrecut mai mult de jumatate din viata. Multe biserici si monumente inchinate renumitului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Palatul Hellbrun situat la 8 km departare de oras care a fost construit la cererea arhibisofului ,care se afla intr-un parc decorat cu sculpturi si fantani arteziene.  
    Orasul Vechi (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa baroca renumita in intreaga lume, are unul din cele mai bine pastrate centre din lumea germanica.  

    Orasul se afla la 425m deasupra nivelului marii si majoritatea constructiilor sunt in stil baroc.   
    In afara zonei vechi, sensibil renovata astaziorasul Salzburg ofera si o parte moderna. Ofera in calitatea de centru administrativ servicii pentru intreaga regiune.  

 

    Nici arhitectura moderna nu a fost neglijata in Salzburg : in ultimul deceniu au aparut nenumarate noi cladiri, impresionante si impunatoare, care au ajutat la consolidarea faimei orasului 
    Multi dintre turistii care viziteaza Salzburg astazi au ocazia de a sta in hoteluri primitoare, de a lua masa in restaurante elegante, care ofera cea mai buna mancare si cele mai fine vinuri, sau vor putea sa cumpere ce doresc din nenumaratele magazine. Partea veche a orasului este potrivita pentru aceasta, fiind una dintre zonele comerciale cele mai dezvoltate, oferind magazine diverse, de cea mai buna calitate.  
    In 1997 orasul vechi Salzburg este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO 

 Tirol 

    Tirolul (Austria) este o regiune pitorească renumită pentru peisajele sale, obiectivele interesante, stațiunile de schi și natura neobișnuit de frumoasă. 

   În mare parte, turiștii vin aici pentru sporturi extreme, dar Tirolul nu este doar bogat în acest aspect.           Există un număr mare de monumente culturale, catedrale, castele și cetăți impunătoare. 

   Tirolul  este situat înalte în munți. Pe teritoriul său se află mai mult de 600 de vârfuri montane cu o înălțime de până la 3000 m. Cea mai populară stațiune de schi din lume se găsește și aici. În total, regiunea are aproximativ 119 centre de schi. Lungimea traseelor de schi este de aproximativ 3.500 km. Snowboarderii pot merge într-una din 32 de zone specializate. În Tirol, poți schia chiar și vara. Și totul pentru că sunt cinci ghețari, înalți în munți. Statiunile de schi sunt echipate cu telescaune moderne, restaurante confortabile, cafenele și baruri, cluburi de noapte și alte locuri de divertisment. 

    Atracțiile se găsesc la fiecare pas. De exemplu, nu departe de Innsbruck se află satul Terfens, în care există o casă neobișnuită în care totul este întors cu susul în jos. 

   Pentru cei cărora nu le place să călătorească prea mult, va fi suficient să vizitați doar capitala Tirolului - Innsbruck. Există o mulțime de obiective interesante și tot felul de divertisment. De exemplu, puteți vizita mănăstirea Hofkirch, un loc unic din Hofburg, care a fost cândva ca reședința conducătorilor. Un interes deosebit este biserica - capela lui Maximilian al II-lea. În reședința lui Ferdinand II, astăzi se află o galerie. Aici puteți face cunoștință cu numeroase opere de artă. Copiii pot vizita grădina zoologică. 

   Aproximativ un milion de turiști vin aici în fiecare iarnă. 

Austria este  o tara captivanta, sigura, locul ideal pentru exploratori si aventurieri.  

Solicita oferta