Cauti si rezervi in timp real Alege ziua de plecare si gasesti vacante charter de la toti touroperatorii relevanti

Pentru cei care doresc să se relaxeze într-o destinație cochetă dar și exotică și deloc îndepărtată, Cipru este destinaţia perfectă!

Informatii de calatorie in Cipru

Calatoresti cu CERTIFICATUL DE VACCINARE sau test RT-PCR.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DINSPRE ROMÂNIA:

Cale aeriană:

Pentru persoanele care doresc să călătorească în Republica Cipru din România:

  1. Intrarea în Republica Cipru este permisă tuturor călătorilor sosiți din România indiferent de naționalitate, fiind însă necesară deținerea unui certificat de vaccinare cu ambele doze.
  2. Toți pasagerii, indiferent de cetățenie, trebuie să completeze, cu 24-48 ore înaintea efectuării călătoriei, formularul Cyprus Flight Pass prin intermediul platformei electronice Cyprus Flight Pass - Application Process.
  3. Persoanele care nu dețin autorizația de călătorie completată corect, prin intermediul portalului online, Cyprus Flight Pass - Application Process, vor fi sancționate cu amendă în cuantum de 300 de euro. Personalul din aeroport (poliția imigrări) are dreptul de a sancționa orice persoană care nu respectă această regulă. Persoanele care declară informații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală. 
  4. Toți călătorii care sosesc pe aeroporturile din Cipru, indiferent că sunt sau nu vaccinați anti-COVID-19, pot fi selectați pentru testarea aleatorie stabilită de autoritățile cipriote. Costurile testării aleatorie sunt suportate de autoritățile locale.

Pasagerii posesori ai unui certificat valabil de vaccinare anti-COVID, sosiţi în Cipru, indiferent de naţionalitate şi punctul de plecare, vor fi exceptaţi de la testul de laborator şi autoizolare, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

  1. Au certificate de vaccinare din UE (inclusiv Cipru), EEA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau Elveţia, Israel, Marea Britanie, Rusia, EAU, Arabia Saudită, Ucraina, Iordania, Liban, Egipt, Belarus, Serbia, Qatar, Bahrein, SUA, Armenia, Georgia, Canada, Kuwait, China;
  2. Au fost vaccinaţi cu unul din vaccinurile aprobate de EMA (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen, sau Sputnik, Sinopharm (BBIBP Covid 19), sau SINOVAC şi au completată schema de vaccinare. Dacă vaccinul se administreaza în două doze, ele trebuie să fie administrate cu cel putin 14 zile înainte de călătorie;
  3. Toţi pasagerii, indiferent de stat, trebuie să aplice pentru CyprusFlightPass cu maxim 48 de ore înainte de îmbarcarea pentru Cipru;
  4. Toţi pasagerii aparţinând statelor de mai sus vor prezenta teste realizate doar în laboratoare agreate de Ministerul Sănătăţii cipriot.

 

vezi mai mult

  • Categoria roșie 

A. condiții generale pentru călători, indiferent de cetățenie, care sosesc dintr-un stat inclus în categoria roșie sau au locuit în ultimele două săptămâni într-un stat din categoria roșie (plecarea poate fi și dintr-un stat inclus în categoria verde sau portocalie, sau înainte de a sosi în Cipru persoanele în cauză au efectuat o escală pe un aeroport aflat într-un stat din categoria roșie):

1. prezentarea unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie și menționarea rezultatului acestuia în momentul aplicării, anterior deplasării, pentru obținerea autorizației de călătorie (prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass - Application Process);

2. efectuarea celui de-al doilea test RT-PCT, pe cheltuială proprie, la sosirea pe aeroport - costul testului este de 30 euro pe aeroportul din Larnaca și de 32 euro pe aeroportul din Pafos, iar rezultatul va fi furnizat în 3 ore prin mesaje tip SMS.

❤️ Recomandari hoteluri Larnaca, Cipru

Resorturi de 3, 4 si 5 stele, recenzii bune!

   Cipru poate fi considerata o ţară mică, dar este o insulă mare – de fapt, a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia şi Sardinia. Este o insulă binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an, unde temperatura scade în lunile de iarnă până la doar 17 grade. Şi pe drept cuvânt este considerată bijuteria Mării Mediterane, ea fiind o insulă de o fumuseţe naturală captivantă, dată de varietatea priveliştilor – de la spectaculoasele păduri de brazi ale ţinuturilor muntoase, care formează “inima verde a Ciprului”, pănă la minunatele plaje aurii, întinse de-a lungul coastei Mării Mediterane.

   Dupa profilul geografic insula Cipru se afla in Asia. Insula e ocupata pe 2/3 din suprafata de Republica Cipru, care este stat membru al Uniunii Europene . Restul de 1/3 al insulei este ocupata de Republica Turca a Ciprului de Nord (TRNC). In Cipru se gasesc unele dintre cele mai vechi puturi de apa din lume. Cipru a fost colonizat de catre micenienii greci in doua valuri.

   Istoria este prezentă aici încă de pe vremea zeilor, de când se spune ca zeiţa Afrodita s-a născut pe aceste meleaguri, iar perşii, grecii, egiptenii, romanii şi englezii, şi-au lăsat amprenta în cultura şi arhitectura cipriotă, precum şi în arta culinară.

   Larnaca este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, iar aici tradiţia se îmbină cu modernitatea, aşa că are de oferit câte ceva fiecărui turist.

   Se spune că Larnaca este cea mai potrivită destinaţie pentru a înţelege de ce Cipru este una dintre cele mai atrăgătoare destinaţii turistice din spaţiul mediteranean. Oraşul este bine cunoscut pentru plajele sale frumoase, curate şi viaţa de noapte vibrantă. Finikoudes este atracţia turistică principală din Larnaca. Aceasta este o zonă de cafenele, baruri, cluburi şi restaurante pe plajă, care devine deosebit de aglomerată vara.

     Cipru este locul de naştere al civilizaţiei greceşti miceniene cu 3000 de ani I.C. O istorie lungă cu rezonanţe contemporane.

   Fenicienii, romanii, cruciaţii, francii, veneţienii şi alţi cuceritori şi-au lăsat amprenta asupra civilizaţiei locale. Până în anul 1960 insula a fost colonie britanică.

   Temple greceşti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate şi hoteluri moderne cu servicii ireproşabile sunt motive plăcute pentru a alege, ca destinaţie de vacanţă, insula Cipru.

   Mai multe despre o vacanță în Cipru

   Aproximativ 75% din populaţia Ciprului este ocupată în servicii, 20% în industrie şi restul în agricultura. Astfel că Cipru a fost binecuvantat cu toate resursele necesare pentru a le oferi turiştilor destinaţia unei vacanţe perfecte – o climă cu mult soare, mare albastră, plaje de nisip, golfuri retrase şi incomparabila ospitalitate a localnicilor. Cosmopolitană, dar în acelaşi timp şi tradiţională, insula Cipru a devenit rapid un centru comercial cheie între Europa şi Orientul Mijlociu. Capitala Ciprului, Nicosia şi centrul său comercial, Limassol, au înregistrat o expansiune uriaşă atât în materie de comerţ, cât şi în ceea ce priveşte viaţa socială din ce în ce mai înfloritoare – baruri, restaurante, teatre, facilităţi de divertisment şi magazine au răsărit în toate zonele, pentru a întâmpina cerinţele mereu crescânde ale turiştilor.

   Aproape oriunde ai merge, poţi fi sigur că păşeşti pe o fărâmă din trecut.

   Sporturile de apă precum navigatul, yachtingul şi scufundările sunt automat asociate cu insula, dar acestea sunt “prinse din mers” de alte activităţi sportive. De exemplu, pitorescul lanţ al munţilor Troodos, cu pădurile lor de brazi, oferă posibilitatea unor activităţi specifice, cum ar fi: căţăratul, privitul păsărilor, ciclismul, ski-ul şi snowboarding-ul pe perioada iernii, devenite foarte populare. De asemenea, Cipru a reuşit să îşi câştige şi o reputaţie deosebită în lumea jucătorilor de golf, având deja terenuri splendide de golf cu 18 găuri, printre cele mai bune din Europa. Cu distanţe scurte între diferitele puncte de pe insulă, este foarte uşor să îmbini o zi de vizită într-unul din oraşe cu drumeţii montane sau cu relaxare pe plajă.

  Cipru are un vibe aparte,iar plantaţiile de portocali şi măslini, pădurile de pini şi cedru te vor însoţi în toate excursiile. Un alt avantaj este că prețurile sunt încă ceva mai mici decât în restul Europei.

Solicita oferta