Cauti si rezervi in timp real Alege ziua de plecare si gasesti vacante charter de la toti touroperatorii relevanti

Kenya este o tara faimoasa pentru safari si pentru contrastele extreme si dramatice. Deserturi si zapezi, paduri si campii intinse; metropola Nairobi si triburile colorate; lacurile cu apa proaspata si recifurile de corali.

Informatii de calatorie in Kenya

Autoritățile din Kenya nu fac excepție de la măsura prezentării testului negativ RT-PCR pentru COVID-19 la intrarea în țară pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Cetățenilor români care călătoresc în Kenya li se permite intrarea în acest stat dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

 • prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Kenya. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătății din Kenya sau apelarea liniei telefonice directe pentru COVID-19 la numărul de urgență local 719 pentru informații actualizate;

 • temperatura corporală sub 37.5°C;

 • lipsa simptomelor specifice COVID-19 (tuse persistentă, dificultăți de respirație sau alte simptome asemănătoare gripei);

 • completarea formularului online de călătorie, folosind aplicația mobilă „Jitenge App” sau folosind varianta web disponibilă la adresa: https://ears.health.go.ke/local_airline_registration/ și prezentarea la sosirea în Kenya a codului QR recepționat pe e-mail sau afișat în cadrul aplicației mobile. Pentru mai multe informații este necesară consultarea următoarei pagini de internet: https://www.mhealthkenya.org/covid-19.  

 • Cetățenii români care sosesc în Kenya sunt exceptați de la măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile: https://kcaa.or.ke/sites/default/files/docs/covid_19/exempted_states.pdf.

 • Cetățenii străini, inclusiv cetățenii români, care urmează să se deplaseze în Kenya sau care urmează să părăsească Kenya trebuie să introducă detaliile testului molecular tip PCR cu rezultat negativ, pentru validare, efectuat la un laborator autorizat, pe platforma trustedtravel.panabios.org, urmând să recepționeze un e-mail cu un cod „TT” (Trusted Travel) care trebuie prezentat la intrarea/ieșirea din Kenya. În situația în care certificatul testului a fost emis într-o jurisdicție unde „TT” nu este funcțional, pasagerii pot introduce datele pe platforma www.globalhaven.org. Mai multe informații privind validarea testelor RT-PCR pentru COVID-19 pot fi consultate la pagina de internet: https://africacdc.org/trusted-travel/. Platformele pentru validarea testelor tip RT-PCR sunt în prezent în stadiu de implementare, însă la momentul operaționalizării platformelor de către autoritățile kenyene, există posibilitatea nepermiterii intrării în Kenya dacă nu sunt validate testele tip RT-PCR pentru COVID-19.

 • Pasagerii care sosesc sau pleacă în/din Kenya sunt exceptați de la interdicția deplasării pe timp de noapte dacă fac dovada deținerii unui bilet de călătorie valabil.

 • Se recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Kenya să solicite informații suplimentare de la companiile aeriene privind condițiile de intrare/ieșire în/din acest stat.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • S-a instituit control la frontierele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.

 • Este interzisă deplasarea în afara domiciliului între orele 22:00 – 04:00. Restricția se aplică până la data de 31 august 2021.

 • Personalul instituțiilor publice și sectorului privat este încurajat să lucreze de acasă, cu excepția persoanelor care desfășoară servicii esențiale.

 • Majoritatea instituțiilor publice și-au suspendat serviciile cu publicul.

 • Sunt încurajate tranzacțiile financiare electronice, fiind refuzată plata în numerar la diferiți furnizori.

 • Vizitele în spitale se reduc doar la cazurile absolut necesare.

 • Întrunirile politice sunt suspendate.

 • Spațiile publice, cum ar fi restaurante, cafenele, baruri etc., trebuie să respecte măsurile sanitare stricte impuse de autoritățile locale.

 • Centrele comerciale sunt obligate să asigure acces la apă, săpun și dezinfectant, precum și măsurarea temperaturii la intrare, iar spațiile publice trebuie igienizate în mod continuu.

 • S-au impus măsuri stricte privind transportul în comun, prin reducerea numărului de călători care pot utiliza autovehiculele, precum și implementarea unor măsuri de igienă stricte.

 • Purtarea măștii în spațiul public este obligatorie, nerespectarea măsurii fiind sancționată cu amendă.

 • A fost înființată o unitate specială de poliție la nivel local în vederea implementării cu maximă strictețe a măsurilor de prevenție impuse de autorități.

 

vezi mai mult

❤️ Recomandari hoteluri Kenya

Resorturi de 3, 4 si 5 stele, la plaja, recenzii bune!

Kenya e un paradis

De ce Kenya?

Pe continentul african sunt putine tari in care turismul de masa este dezvoltat.

Oferta de vacanta a Kenyei este impresionanta: clima ecuatoriala placuta tot timpul anului, animale rare, zeci de parcuri nationale (cateva celebre in toata lumea), diversitate culturala (populatia este impartita in 42 de triburi care vorbesc limbi diferite, dintre care cel mai cunoscut este Masaai) dar si resorturi si facilitati turistice de cel mai inalt standard. Nu in ultimul rand sunt preturile care, pentru europeni, pot parea nesemnificative.

MASAI MARA

Top 10 atractii turistice in Kenya

1.Parcul National Nairobi
Parcul National Nairobi se afla la 10 minute distanta de Nairobi. Metropola este separata de viata salbatica din parc printr-un gard. Din parc se pot vedea zgarie-norii din Nairobi. Desi se afla aproape de oras, iar parcul este relativ mic, Parcul National Nairobi se bucura de o viata salbatica variata. Aici veti intalni zebre si rinoceri.

2. Malindi
Malindi este una dintre cele mai frumoase atractii din Kenya. Aici veti gasi recifuri de corali, plaje minunate, surf, snorkeling, pesti colorati si diverse sporturi acvatice. In apropiere de Malindi se afla un aeroport si exista si autostrazi care fac legatura cu orasele Mombasa si Lamu.

3. Muntele Kenya
Muntele Kenya este cel mai inalt varf din Kenya si al doilea din Africa, dupa Kilimanjaro. Muntele ofera privelisti minunate; culmile sale sunt acoperite cu zapada, iar versantii sai au paduri de un verde smarald. Muntele Kenya are o inaltime de 5.199 metri, iar anumite parti sunt dificil de catarat. Totusi, exista si cateva portiuni usor de escaladat.

4. Rezervatia Nationala Samburu
Rezervatia Nationala Samburu este un parc national, aflat in partea de nord a Kenyei. Parcul atrage viata salbatica datorita raului Uaso Nyiro care trece prin mijlocul sau, un mix superb de paduri si vegetatie. Aici puteti admira puma, lei, maimute, leoparzi, elefanti, bivoli si hipopotami. Raul Uaso Nyiro are crocodili Nil.

5. Parcul National Poarta Iadului
Parcul National Poarta Iadului este un mic parc, aflat intre stancile din Valea Rift. Parcul este unic in viata salbatica din Kenya deoarece va puteti plimba fara ghid. Aici veti descoperi un scenariu dramatic, cu stanci abrupte si coloane de bazalt. In Parcul National Poarta Iadului traieste o mare varietate de animale salbatice, printre care lei, leoparzi si cheetah.

6. Insula Lamu
Insual Lamu se afla in arhipelagul Lamu si este una dintre cele mai populare atractii din Kenya. Orasul Vechi Lamu este unul dintre cel mai bine conservate asezari Swahili din Africa de Est. Construit din roci de corali si busteni din lemn, orasul este fermecator datorita curtilor interioare, verandelor si usilor cu modele elaborate. Pe insula nu exista drumuri asflatate, ci doar cateva alei. Localnicii se deplaseaza pe jos sau cu barca, magarii fiind folositi pentru transportarea mancarii si a altor bunuri.

7. Parcul National Tsavo
Tsavo este cel mai mare parc national din Kenya si unul dintre cele mai mari din lume. Din cauza dimensiunilor vaste, parcul a fost impartit in 2: Tsavo de Vest si Tsavo de Est. In partea vestica se gasesc peisaje spectaculoase, cu panoramice formate din roci vulcanice iar Tsavo Est are mai multe savane. Parcul National Tsavo este destinatia ideala pentru turistii care cauta linistea, intimitatea si sansa de a descoperi viata salbatica din Kenya.

8. Lacul Nakuru
Lacul Nakuru este un lac artificial aflat in centrul Kenyei. Abundenta de alge atrage un numar mare de flamingo, uneori chiar si un milion odata. Adesea considerat cel mai grandios spectacol cu pasari din lume, pasarile flamingo sunt una dintre atractiile principale din Kenya. Din pacate, in ultimii ani, numarul flamingo a scazut din cauza poluarii.

9. Parcul National Amboseli
Parcul National Amboseli este un parc relativ mic, aflat la granita cu Tanzania, la poalele muntilor Kilimanjaro. Parcul este faimos datorita elefantilor aflati in libertate. Printre alte atractii din parcul Amboseli se numara poporul Masai si panoramicele spectaculoase cu muntele Kilimanjaro.

10. Rezervatia Naturala Masai Mara

Rezervatia Naturala Masai Mara este principala atractie turistica din Kenya si cel mai popular parc de vanatoare. In fiecare an, mii de turisti vin aici pentru a urmari exceptionala migratie annuala a zebrelor si a gnu-urilor. Marea Migratie are loc intre lunile iulie – octombrie, cand animalele migreaza dinspre Serengeti spre Tanzania.

 

Nu ai gasit ce cautai?

Putem discuta telefonic, pe Whatsapp, email sau poti solicita o oferta folosind formularul de mai jos!

Sau, poti efectua o cautare in timp real introducand datele dorite in motorul de cautare.

Primesti pe loc oferte disponibile si poti efectua rezervarea online, in timp real. 

MERIT TRAVEL

Adresa

Agentie revanzatoare cu activitate exclusiv online.

Sediu social (doar pentru corespondenta scrisa): Calea Vitan nr. 106, Bl. V40, sc. 5, ap 152, et 8, Sector 3, Bucuresti.

Program

Ne puteti contacta telefonic Luni - Vineri 09:00 - 18:00

Suntem disponibili online in afara orelor de program.

Telefon

E-mail

Solicita oferta

* campuri obligatorii

Adaugati un nume
Adaugati un email valid
Adaugati un mesaj
Trebuie sa fiti de acord cu conditiile de prelucrare a datelor personale.
Newsletter oferte vacante

Aboneaza-te pentru a primi vacante noi sau reduceri speciale!

Solicita oferta