Cauti si rezervi in timp real Alege ziua de plecare si gasesti vacante charter de la toti touroperatorii relevanti
Malta este tara in care traditia se completeaza intr-un mod armonios cu modernitatea.

Malta reprezinta un arhipelag alcatuit din 6 insule: Malta, care este cea mai mare ca suprafata, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla și St. Paul, ultimele trei fiind nelocuite.

Calatoresti simplu cu vaccinul sau testul molecular (tip PCR) negativ, efectuat cu maximum 72 ore anterior sosirii în Republica Malta.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Sunt permise exclusiv călătoriile dinspre și înspre statele incluse în lista a) și b) cu cod roșu. România este inclusă în lista a) a statelor cu cod roșu.

Sunt interzise călătoriile dinspre și înspre statele cu cod roșu închis (statele care nu au fost incluse în lista a) sau b) cu cod roșu.

Este interzisă călătoria în Republica Malta a minorilor cu vârsta de până la 11 ani neînsoțiți.

 

Persoanele care călătoresc în Republica Malta au obligația de a prezenta următoarele documente:

FORMULARE:

În situația în care pasagerul/a refuză să prezinte formularul PLF European, i se va interzice îmbarcarea la bordul navei/aeronavei.

Atenție! Declararea unor informații false constituie faptă penală.

Declarațiile vor fi prezentate companiei aeriene sau maritime la îmbarcare.

 

CERTIFICATE DE VACCINARE:

Persoanele (cu vârsta de peste 12 ani) pot intra pe teritoriul național al Republicii Malta dacă prezintă un certificat de vaccinare eliberat după efectuarea unui vaccin cu 2 doze, la 14 zile după cea de a 2-a doză (rapel) sau a dozei unice (pentru vaccinul Johnson&Johnson), din loturile aprobate de către autoritățile sanitare ale statului în care a fost efectuată vaccinarea. Certificatele de vaccinare recunoscute de Autoritățile Sanitare Malteze sunt următoarele: 

 

Vaccinurile recunoscute de către Direcția Sanitară Malteză sunt cele aprobate de către Agenția Europeană a Medicametului (EMA) (de exemplu: Pfizer-BioNTech, Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca), Johnson&Johnson). Informații sunt disponibile la pagina de internet: https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/vaccines-covid-19/covid-19-vaccines-authorised.

 

NU sunt recunoscute de autoritățile malteze următoarele documente pentru permiterea intrării pe teritoriul național:

 • rezultatul negativ al unui test antigen rapid, chiar dacă acesta este inclus în Certificatul Verde European sau prezentat în oricare altă formă;

 • certificatul de vindecare COVID-19;

 • certificatul de vaccinare cu o singură doză de vaccin din cele două necesare, inclusiv pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19;

 • certificatul de vaccinare emis la mai puțin de 14 zile de la efectuarea ultimei doze;

 • certificatul de vaccinare sau cartelă de vaccinare manuscrise;

 • oricare dintre certificatele de vaccinare care nu sunt incluse în lista certificatelor de vaccinare recunoscute de autoritățile malteze;

 • programarea scrisă pentru vaccinare.

 

TEST MOLECULAR DE TIP PCR:

Au obligația de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 ore înainte de sosirea în Republica Malta, următoarele categorii de persoane:

 • toți pasagerii care nu dețin un certificat de vaccinare recunoscut de autoritățile sanitare malteze, cu obligația de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile de la data sosirii;

 • toți pasagerii care nu se pot vaccina din motive medicale;

 • cetățenii maltezi sau cu reședința în Republica Malta, nevaccinați, care la data de 14 iulie se aflau în străinătate și urmau să se reîntoarcă la adresa de domiciliu. (Nu se aplică celor care au plecat în străinătate după data de 14 iulie 2021).

 • copiii cu vârsta între 5 și 11 ani; aceștia pot călători în Republica Malta numai dacă sunt însoțiți de părinți sau reprezentanții legali, aflați în posesia unuia dintre certificatele de vaccinare menționate anterior.

Sunt exceptați de la măsura prezentării testului negativ doar copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

 

Autoritățile pot dispune ca persoanele care călătoresc în Republica Malta să fie supuse obligației de testare și la sosirea în țară, dacă provin dintr-o zonă considerată cu risc ridicat.  Costul testului este de € 120,00.
 

vezi mai mult

❤️ Recomandari hoteluri Malta

Resorturi de 4 stele, la plaja, recenzii bune!

Malta - vacanta de vis cu distractie, cultura si soare

Cu un amestec arabo-italiano-britanic, Malta este o fortareata apreciata de turisti, dar si un loc romantic, plin de cladiri de vis, din calcar de culoarea mierii si de stradute inguste care duc spre mare. Iar pentru toate astea reprezinta locul perfect pentru vacanta de vara.

De la barcile colorate ale pescarilor si pana la arhitectura sau bucatarie, Malta, tara aflata la doar doua ore de zbor fata de Romania, nu are cusur. Privita de pe mare, din departare, arata ca un castel de nisip perfect construit. Cand te apropii insa de zidurile cu turnuri impunatoare, inconjurate de santuri de aparare, iti taie rasuflarea. Iar senzatia o au atat tinerii veniti la distractie, cat si seniorii dornici de excursii la obiective turistice .

Maltezii sunt plini de viata, inimosi, tipic mediteraneeni, cu un pic de umor britanic, au un mod unic de a-ti ura “Bine-ai venit!". Este un amestec de serenitate și ospitalitate traditionala.

În Malta totul este aproape, neasteptat și foarte accesibil. Dar insulele malteze sunt mai mult decat un muzeu în aer liber, acestea emana o placere aproape palpabila. Puterea lor de atracție consta într-un amestec, unic intre vechi și nou și în felul în care aici istoria acompaniaza prezentul.

Daca va place sa mancati la restaurant, arta culinara malteza combina cele mai bune ingrediente locale - pestele, fructele de mare, fructele și legumele - cu mancaruri internationale. Si totusi nu exista nimic mai gustos decat painea malteza, proaspat scoasa din cuptorul satului.

Peste un milion şi jumătate de turişti vizitează anual Malta, bucurându-se de peisaje şi de mâncărurile tradiţionale.

Coasta cu apele sale cristaline iti ofea o priveliste de neuitat: golfuri stancoase, mici plaje cu nisip rosu, piscine naturale, pesteri subacvatice și “Fereastra Albastra”, toate formand un climat minunat.

Nu ai gasit ce cautai?

Putem discuta telefonic, pe Whatsapp, email sau poti solicita o oferta folosind formularul de mai jos!

Sau, poti efectua o cautare in timp real introducand datele dorite in motorul de cautare.

Primesti pe loc oferte disponibile si poti efectua rezervarea online, in timp real. 

MERIT TRAVEL

Adresa

Agentie revanzatoare cu activitate exclusiv online.

Sediu social (doar pentru corespondenta scrisa): Calea Vitan nr. 106, Bl. V40, sc. 5, ap 152, et 8, Sector 3, Bucuresti.

Program

Ne puteti contacta telefonic Luni - Vineri 09:00 - 18:00

Suntem disponibili online in afara orelor de program.

Telefon

E-mail

Solicita oferta

* campuri obligatorii

Adaugati un nume
Adaugati un email valid
Adaugati un mesaj
Trebuie sa fiti de acord cu conditiile de prelucrare a datelor personale.
Newsletter oferte vacante

Aboneaza-te pentru a primi vacante noi sau reduceri speciale!

Solicita oferta