Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Planifica-ti vacanta la Ski, sezon 2021! Completeaza detaliile si primesti pe loc ofertele disponibile, actualizate in timp real!
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
Data plecare
Data intoarcere

STARE DE URGENȚĂ – Începând cu data de 2 iunie până la 15 noiembrie 2021, Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea în Franța:

Începând cu luna iunie a.c., persoanele care sosesc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte un test negativ pentru COVID-19 dacă sunt vaccinate.

Astfel, la intrarea pe teritoriul francez se aplică următoarele măsuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din statele europene, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor:

 • nu au nevoie de test negativ pentru COVID–19 persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 7 zile de la a doua doză cu vaccinurile care se fac în doză dublă (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield), 28 de zile de la doza pentru vaccinul în doză unică Janssen (Johnson & Johnson) și 7 zile de la doza efectuată în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru care, în Franța, este necesară o singură doză.

 • persoanele care nu sunt vaccinate (schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei:

  • fie rezultatul unui test negativ pentru COVID-19, PCR sau antigen (TAG), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Singurele teste antigen care pot fi prezentate sunt cele care permit detectarea proteinei N a virusului SARS-CoV-2. (https://www.legifrance.gouv.fr/jorf/id/JORFTEXT000043798619) Sunt exceptați pasagerii în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită test.

  • fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infecție de cel puțin 11 zile și maximum șase luni.

Atenție! Se acceptă ca certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele care conțin un cod QR, redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză.

! Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, nu este necesar testul PCR/antigen sau dovada vaccinării. Este necesară, însă, declarația pe proprie răspundere care trebuie prezentată companiei de transport sau la trecerea frontierei, prin care se atestă că minorul nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact.

 

 

De asemenea, toate persoanele trebuie să prezinte companiei de transport sau la trecerea frontierei o declarație pe proprie răspundere, prin care atestă că nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact. Declarația poate fi descărcată de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

Începând cu luna iunie, fluxul de călători dintre Franța și alte state a fost reluat în funcție de situația sanitară din statele respective și de vaccinarea călătorilor.

Pe baza indicatorilor sanitari, autoritățile franceze au clasificat statele în trei culori, în funcție de situația sanitară, iar aceste liste vor fi actualizate și publicate pe pagina de internet: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements.

Statele «verzi»: virusul nu circulă activ, nu există variante care să dea motive de îngrijorare. Pe lista verde se află statele din spațiul european, la care se adaugă următoarele state/regiuni: Albania, Arabia Saudită, Australia, Bahrein, Bosnia şi Herţegovina, Brunei, Canada, Comore, Republica Coreea, Statele Unite ale Americii, Hong Kong, Israel, Japonia, Iordania, Liban, Macedonia de Nord, Muntenegru, Noua Zeelandă, Serbia, Singapore, China/Taiwan, Ucraina, Vanuatu.

Pentru persoanele vaccinate care sosesc din statele verzi (inclusiv România) nu mai este nevoie de test PCR. Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test PCR sau antigen (TAG) negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea plecării sau un certificat de recuperare de COVID-19, care arată o infecție de cel puțin 11 zile și maximum șase luni. Excepție fac pasagerii în tranzit aeroportuar, pentru care țara de destinație finală nu solicită test.

Începând cu luna iulie 2021, persoanele nevaccinate care sosesc din Spania, Portugalia, Cipru, Olanda, Malta și Grecia trebuie să prezinte un test PCR sau antigen efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la această măsură.

De asemenea, trebuie prezentată o declarație pe propria răspundere care să ateste absența simptomelor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și contactul cu un caz confirmat de COVID-19.

Statele «portocalii»: circulație activă a virusului, situația este însă sub control și nu sunt răspândite variante care să dea motive de îngrijorare. Pe această listă se află statele care nu se regăsesc pe lista verde, respectiv roșie.

Persoanele vaccinate care sosesc din state portocalii pot intra fără un motiv urgent și trebuie să prezinte dovada vaccinării și o declarație pe propria răspundere care să ateste absența simptomelor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și contactul cu un caz confirmat de COVID-19.

Persoanele nevaccinate care sosesc din statele portocalii pot intra în Franța doar cu un motiv urgent (lista motivelor urgente pentru statele portocalii poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage). Suplimentar, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, tip PCR (de maximum 72 ore) sau antigen (TAG) (de maximum 48 ore). Pot intra în Franța, cetățenii francezi și familiile lor, cetățenii din Spațiul European și familiile lor cu reședința principală în Franța sau care sunt în tranzit prin Franța către reședința principală aflată într-un stat a Spațiului European sau în tranzit către statul de cetățenie.

Începând cu luna iulie 2021, persoanele nevaccinate care sosesc din Marea Britanie trebuie să prezinte un test PCR sau antigen, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la efectuarea testului.

De asemenea, vor prezenta:

 • o declarație pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și de contact cu un caz confirmat;

 • un angajament că se vor supune unui test antigen la sosirea în Franța;

 • un angajament pe propria răspundere că persoana se va izola timp de 7 zile și un angajament pe propria răspundere că va efectua un test PCR la încheierea perioadei de izolare.

 

Atestația de deplasare și angajamentul pe propria răspundere pot fi descărcate de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un motiv urgent inclusiv pentru ieșirea din Franța către statele «portocalii». Totuși, orice cetățean francez sau străin care dorește să se întoarcă în statul de reședință sau origine nu va fi împiedicat să părăsească teritoriul francez (însă pentru revenirea pe teritoriul francez va trebui să prezinte un motiv absolut necesar).

Statele «roșii»: virusul circulă activ, există variante care provoacă îngrijorare. Aceste state sunt: Afganistan, Africa de Sud, Algeria, Argentina, Bangladesh, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Cuba, Indonezia, Maldive, Maroc, Mozambic, Namibia, Nepal, Oman, Pakistan, Republica Democratică Congo, Rusia, Seychelles, Suriname, Tunisia.

Persoanele vaccinate care sosesc din statele roșii pot intra în Franța fără un motiv urgent. Acestea trebuie să prezinte dovada vaccinării și o declarație pe propria răspundere care să ateste absența simptomelor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și contactul cu un caz confirmat de COVID-19.

Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un motiv urgent inclusiv pentru ieșirea din Franța către statele «roșii».

Pot intra în Franța cetățenii francezi și familiile lor, cetățenii din Spațiul European și familiile lor cu reședința principală în Franța sau care sunt în tranzit prin Franța către reședința principală aflată într-un stat a Spațiului European sau în tranzit către statul de cetățenie.

Persoanele nevaccinate care sosesc din statele roșii pot intra în Franța doar cu un motiv urgent (lista motivelor urgente pentru statele roșii poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage).

Suplimentar, trebuie să prezinte companiilor de transport și autorităților de frontieră un test PCR sau antigen negativ de mai puțin de 48 de ore și vor fi supuse unui test antigen obligatoriu la sosire. Excepție fac pasagerii în tranzit aeroportuar, pentru care țara de destinație finală nu solicită test. Copiii sub 12 ani sunt exceptați de test. La sosirea în Franța, vor intra în carantină pentru o durată de 10 zile (controlată de forțele de ordine), cu excepția persoanelor aflate în tranzit aeroportuar.

De asemenea, vor prezenta:

 • o declarație pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infecție cu SARS-CoV-2 și de contact cu un caz confirmat;

 • un angajament că se vor supune unui test antigen la sosirea în Franța;

 • un document justificativ care să ateste adresa de domiciliu sau locația unde vor efectua carantina sau faptul că sunt în tranzit aeroportuar.

Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un motiv urgent inclusiv pentru ieșirea din Franța către statele «roșii». Totuși, orice cetățean francez sau străin care dorește să se întoarcă în statul de reședință sau origine nu va fi împiedicat să părăsească teritoriul francez (însă pentru revenirea pe teritoriul francez va trebui să prezinte un motiv absolut necesar). 

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Începând cu data de 09.08.2021, obligativitatea deținerii certificatului sanitar (pass sanitaire), introdus din data de 21 iulie a.c. pentru accesul în toate spațiile culturale și de agrement, s-a extins la: restaurante/cafenele (inclusiv pe terase), târguri, saloane profesionale, spitale (cu excepția situațiilor de urgență), unele centre comerciale mari (pe baza unei decizii prefectorale), deplasările pe distanțe lungi cu transporturile publice interregionale (aeriene, rutiere, navale). Această reglementare se aplică persoanelor de peste 18 ani și va fi aplicabilă minorilor de peste 12 ani, începând cu data de 30 septembrie 2021.

 • Certificatul sanitar (rezultatul negativ al unui test pentru depistarea COVID-19, certificatul de vaccinare sau certificatul de însănătoșire ca urmare a unei infectări cu virusul SARS-CoV-2) poate fi prezentat pe suport hârtie sau digital.

 • MAE francez a implementat un dispozitiv specific care permite turiștilor extra-europeni cu schema de vaccinare completă, deja prezenți pe teritoriul francez până la data de 15 august, sau care urmează să călătorească în următoarea perioadă, să obțină un cod QR echivalent cu certificatul sanitar (pass sanitaire). Turiștii străini pot adresa o cerere în acest sens pe o serie de adrese de e-mail dedicate, fiind necesar să îndeplinească următoarele condiții: să aibă peste 18 ani (până la 30 septembrie 2021, certificatul sanitar nu este obligatoriu în Franța pentru minorii cu vârsta între 12 și 17 ani), să fie vaccinați cu un vaccin omologat de Agenția europeană a medicamentelor (sau echivalent) și vaccinarea să fi fost făcută în alte state decât cele membre UE, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, Marea Britanie, Elveția. Informații suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet a MAE francez: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/le-ministere-et-son-reseau/actualites-du-ministere/informations-coronavirus-covid-19/demande-de-passe-sanitaire-en-cas-de-vaccination-a-l-etranger-procedure-pour-64244/ și pe pagina de informații publice: https://www.service-public.fr/particuliers/actualites/A15093.

 • „Paris Aéroport” pune la dispoziție două centre de testare exclusiv cu programare, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în interiorul aeroporturilor Paris-Charles de Gaulle (terminal 2E, la nivelul « plecări », în fața porții 17, orar: de luni până sâmbătă, între 7:00 și 17:00 și duminică și în zilele de sărbătoare între 7:00-12:00) și Paris-Orly (terminal Orly 4 – Poarta 42D – Nivelul Plecări, orar: de luni până duminică, între 7:00 și 19:00 și terminal Orly 3 – Poarta 34A - Nivelul Sosiri, centru rezervat testelor rapide antigen (TRA), orar : de luni până duminică, între 7:00 și 17:00). Pasagerii care pleacă trebuie să obțină o programare online, în prealabil, accesând portalul doctolib.fr. Rezultatele vor fi recepționate în 48 de ore pentru testul molecular tip RT-PCR și în 1-2 ore pentru testul antigen. Gratuitatea testelor efectuate la aeroport este rezervată persoanelor rezidențe în Franța. Persoanele fără rezidență în Franța pot realiza un test gratuit doar pe bază de rețetă medicală sau dacă sunt identificate drept caz contact (cu prezentarea cărții europene de asigurare de sănătate în cazul cetățenilor statelor membre UE sau ai Spațiului Economic European și Elveției).Tarifele sunt : 50€, testul PCR și 30€ testul antigen. Realizarea unui test PCR rapid (rezultat disponibil în 1-2 ore) necesită un cost suplimentar de 20€ pentru toate persoanele, nerambursabil de către asigurările sociale. Plata se poate face doar prin card bancar.

 • Obligația purtării măștii în exterior a fost eliminată. Masca rămâne însă obligatorie în exterior în zonele aglomerate, în care regulile de distanțare nu pot fi aplicate (la cozi, în piețe, în transporturile în comun, în cadrul manifestărilor, festivalurilor și spectacolelor organizate în spațiul public etc.). Regulile în vigoare privind purtarea măștii în interior rămân neschimbate (în birouri, spații comerciale, instituții publice etc.).   

 • Începând cu luna iulie 2021, testele pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sunt gratuite doar pentru rezidenți. În cazul turiștilor străini testele sunt contra cost (49 € testul PCR și 29 € testul antigen), dar pot fi mai mari, în funcție de laborator. Un cetățean străin care nu are rezidența în Franța poate realiza un test gratuit doar în două situații: pe bază de rețetă de la medici sau dacă este identificat drept caz contact, cu prezentarea cărții europene de asigurare de sănătate în cazul cetățenilor statelor membre UE sau ai Spațiului Economic European și Elveției.

 

vezi mai mult

❤️ Recomandari hoteluri Courchevel, Franta

Resorturi de 4 si 5 stele, recenzii bune!

Nota: preturile de mai jos se pot schimba in functie de disponibilitate sau de alti factori. Pretul final va fi afisat in momentul vizualizarii ofertei (buton vezi detalii).

Courchevel - Distracţie pe pârtii la nivel înalt!

Courchevel este situată în partea de vest a "3 Vallées". Staţiunea mondenă vă pune la dispoziţie 150 km de pârtii şi printre aceştia o selecţie foarte bună de coborâri chiar în faţa uşii. Le întinde pe 5 nivele diferite de altitudine, de la 1.300 la 1.850 m şi oferă astfel multă varietate. În special familiile îndrăgesc Courchevel 1550. Multe pârtii albastre şi verzi aşteaptă începătorii şi pe cei care doresc să schieze liniştit cu nenumărate posibilităţi. Courchevel 1650 are pârtii mai exigente şi viaţă de noapte animată la tarife moderate. Vreţi lux şi petrecere? Atunci vă recomandăm nivelul cel mai ridicat, Courchevel 1850.

Zona ski

Skipass-ul "Courchevel" vă permite accesul la 150 de km de pârtii foarte variate. Numeroasele pârtii verzi şi albastre oferă posibilităţi minunate de a învăţa să schiaţi şi se află în special în partea de jos, majoritar în pădure şi astfel ideal protejate de vânt. Dar şi pentru avansaţii şi experţi zona face toţi banii, şi pârtiile roşii şi negre sunt foarte variate. Coborârea abruptă de la Saulire este în special recomandată celor care caută adrenalină. În plus Courchevel are o atracţie deosebită şi pentru boarderi: WoodPark-ul de la instalaţia Plantrey. Avansaţilor şi schiorilor cu experienţă le recomandăm totuşi extinderea la skipass-ul "Les 3 Vallées" (v. regiunea de schi).

În timp ce în Courchevel 1550 aveţi posibilitate de a închia ziua liniştit în unul din multele baruri sau restaurante, domeniile mai ridicate Courchevel 1650 şi 1850 sunt ideale pentru petrecăreţi. Oferta de baruri şi cluburi este absolut fantastică, puteţi dansa şi petrece până în zori. În eleganta Courchevel 1850 vă stau la dispoziţie şi magazine, restaurate Gourmet, studiouri Fitness şi multe altele încă. Şi iubitorii de natură se pot aştepta la o ofertă variată, ca de exemplu drumeţii cu rachetele de zăpadă sau o partidă de derdeluş de 2 km între Courchevel 1850 şi Courchevel 1550, iluminată până la 19:30.

Courchevel dispune de o reţea de pârtii de schi fond de în total 66,5 km şi este o staţiune foarte îndrăgită şi interesantă pentru practicaţii disciplinei nordice. O atracţie deosebită este "Col de la Loze", cu 2,5 km lungime şi dificultate medie care duce până la 2.300 m altitudine. Cea mai lungă şi dificilă pârtie are 17 km şi duce de la Courchevel la Méribel Altiport la altitudini între 1850 – 1700 m şi este potrivită în special pentru schiorii cu experienţă.

Şi aici se oferă cursuri de schi fond şi nu se percepe nici o taxă pentru pârtii.


Informatii despre partiile de ski

Cel mai înalt punct al zonei

2.738 m

Cel mai jos punct al zonei

1.300m

Statiune de schi la altitudine

1.550m

Numar instalatii transport pe cablu

58

Numar teleschiuri

28

Numar telescaune

20

Numar telecabine

10

Pârtii în total

150 km

Pârtii verzi/albastre

66 km

Pârtii rosii

66 km

Pârtii negre

150 kmCele trei vai sunt orasele Val Thorens, Les Menuires, Méribel și Courchevel. Impreună au 600 de kilometri de piste.
Cea mai stabila si mai diversa parte a regiunii Trei Vai. Multi schiori care vin aici nu parasesc niciodata Courchevel, desi este foarte usor sa ajungeți la partiile de schi la alte statiuni de schi din cele trei vai.

Dacă visezi să scapi de viața de zi cu zi și de a lua o vacanta  într-un paradis de iarnă de neuitat,  una dintre cele mai bune opțiuni pentru a pune în aplicare este Courchevel. Valley Statiune de schi Courchevel (1850 - 2374 m) este situat în Alpi în Franța, francezii denumit „Trei Văi» (Les Trois Valles). Acesta este un loc fabulos de frumos, cu limită de vârstă este considerat cel mai prestigios destinație turistică pentru vacanțe de iarnă. Statiune Courchevel are mai mult de 600 de tunuri de zăpadă, care oferă zăpadă pentru întregul sezon de iarnă (decembrie-aprilie) și mai mult de 600 km de pârtii de schi pe patru înălțimi diferite (1300, 1550, 1650 și 1850 m deasupra nivelului mării).

O vacanță de neuitat în Courchevel este oferită de asemenea, mai multe hoteluri din stațiune, care oferă o gamă completă de servicii, astfel încât să vă simțiți confortabil și să primiți o mulțime de emoții pozitive.

  Trebuie reamintit faptul că la Courchevel cu cât este mai mare nivelul de mare, cu atât este mai mare politica de prețuri. Dar, fiind la o altitudine de 1850 m deasupra nivelului mării, vă puteți uita la valea fără margini a munților alpini acoperite de zăpadă!

 

Solicita oferta