. .
Sarbatori de neuitat in tara lui Mos Craciun

☃️ Craciun cu familia in Laponia ☃️

❤️ Recomandari hoteluri cu recenzii bune

   Intr-o casuta cu semineu si caldura, inconjurat de reni si spiridusi asteptand scrisorile celor mici sau pe cei ce vor sa-l viziteze. Un taram magic cu peisaje de basm, plimbari cu sania trasa de reni, cadouri personalizate si povesti magice pentru copii. Totusi, Laponia nu este numai raiul copiilor.  Adultii vor fi fascinati de frumusetea peisajelor din apropierea Arcticului, iar atunci cand vor ajunge acasa vor avea ce povesti.  Sigur nu vor uita asa usor Craciunul petrecut aici.

   Provincia Laponia este regiunea asociată cu teritoriul din cadrul Finlandei şi are capitala administrativă şi comercială situată la Rovaniemi. Tradiţionala casă a laponilor, această regiune a diversităţii culturale şi etnice se întinde pe teritoriul a patru țări şi anume: Finlanda, Norvegia, Suedia şi Rusia. Clima subarctică a Laponiei este puternic influenţată de poziţia sa geografică, fiind regiunea cea mai nordică a Europei, în apropierea cercului polar.

   In sat exista si un oficiu postal care primeste milioane de scrisori de la copiii din intreaga lume. Mos Craciun, in biroul sau, raspunde la aceste scrisori si primeste micii vizitatori, care pot sa i se aseze in poala si isi spuna dorintele.

Sarbatori de neuitat intr-o tara cu ape cristaline, mici plaje cu nisip rosu, piscine naturale si pesteri subacvatice

Craciun in Malta

❤️ Recomandam hotel Topaz

Recenzii bune

    Malta e o destinatie perfecta de vacanta pentru lunile de iarna. O tara insulara, din mijlocul Marii Mediterane, la sud de Sicilia, Malta este de fapt un arhipelag, chiar daca doar trei dintre cele mai mari insule sunt locuite: Malta, Gozo si Comino.

    Malta se numara printre tarile care pune la dispozitia turistilor foarte multe oportunitati de petrecere a timpului liber. Astfel, Malta sau Republica Malta se afla in lista tarilor insulare ale Europei de Sud si este situata la o distanta de aproximativ 100 de kilometri de Sicilia si aproape 300 de kilometri de Tunisia. Faptul ca Malta include mai multe insule ar putea reprezenta un atu pentru aceasta tara in ceea ce priveste iubitorii de plaja si soare.

Vacanta uimitoare in Dubai

Temperaturi ideale si conditii de lux!

❤️ Recomandari hoteluri Dubai, Emiratele Arabe Unite

Resorturi de 3, 4 si 5 stele, recenzii bune!

Sejur 7 nopti

Dubai se află direct în Deşertul Arabiei. Cu toate acestea, topografia Dubai este semnificativ diferită de cea a porţiunii de sud a Emiratelor Arabe Unite, în care o mare parte din peisajul Dubaiului este subliniată de modele de deşert de nisip, în timp ce pietrişul domina o mare parte din regiunea de sud a ţării. Nisipul este compus in cea mai mare parte din cochilii si corali zdrobiti şi este fin, curat şi alb.Dubai este situat pe coasta Golfului Persic ale Emiratelor Arabe Unite şi este aproximativ la 16m deasupra nivelului mării. Emiratul DUBAI este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite si al doilea emirat din cele sapte, cu cea mai mare populatie dintre toate. Dubai se incvesineaza cu Abu Dhabi în sud, Sharjah în nord-est, şi Sultanatul Oman, în sud-est iar la vest are ca frontiera Golful Persic.

Dubai este unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Unite. Dubaiul are o lunga traditie comerciala care a atras vizitatori din Orientul Mijlociu si regiunile invecinate. Dubaiul oferă tuturor vizitatorilor o experiență cu adevărat memorabilă. Indiferent dacă e vorba de malurile Canalului sau de vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Dubaiul trăiește și inspiră un sentiment de posibilitate și inovație. Iar cu un litoral de neegalat, un deșert mirific și peisaje urbane magnifice, amintirile dumneavoastră abia așteaptă să se înfiripe aici. Astazi Dubai este gazda pentru un numar foarte mare de vizitatori din Occident si Orientul Indepartat. Orasul atrage calatorii care cauta ceva nou si diferit, oferind facilitati internationale impreuna cu aventura Orientului Mijlociu si destinatii exotice cu un stil de viata cosmopolitan. Dubai este capitala nedisputata a sporturilor din Orientul Mijlociu, gazduind evenimente de talie mondiala care atrag printre cele mai mari nume impreuna cu sportul respectiv, fie ca e vorbe de golf, tenis, curse de cai, curse de barci, rugbi sau navigatie.

Din punct de vedere istoric, Dubai a fost la inceput o mica asezare pescareasca. In jurul anului 1830 asezarea a fost preluata de o ramura a tribului Bani Yas din oaza Liwa condus de familia Maktoum, care se afla si azi la conducerea Emiratelor. Bujr al Arab este un hotel impresionant cotat la 7 stele, construit pe o insula artificiala. Este vizibil de la intrarea vestica in oras, forma sa de palmier fiind inconfundabila. Alt loc ce merita vizitat este bazarul de aur, in care magazinele sunt aliniate unul langa altul si bijuteriile de aur se gasesc pretutindeni de vanzare. Vizitatorii se pot bucura si de alte activitati, precum safari in desert (wadi bashing), cu vehicule 4x4, mai ales Toyota Land Cruiser. Este o modalitate minunata de a experimenta desertul, din spatiul confortabil al unei masini de lux. Puteti chiar sa petreceti noaptea in desert, intr-un cort traditional de beduin. Fi-ti atenti insa daca sunteti serviti cu ceai fierbinte: este plin de zahar.

Viata de noapte din dubai s-a imbunatatit drastic de-a lungul anilor, avand acum baruri si restaurante deschise publicului in hoteluri, fiecare avand un specific (Churchils din Hotelul City Centers de exemplu, ofera un mediu specific englezesc) ce are mai mult sau mai putin succes. Fi-ti atenti insa: desi Dubai este unul dintre emiratele in care este legala vanzarea de alcool, este ilegal sa aveti alcool asupra voastra daca va aflati pe strada si nu aveti acte legale.

Oraşul Dubai este situat pe o fâşie de coastă mărginit de deşert şi devine foarte fierbinte. Acesta este uscat in zilele calduroase si umed in timpul zilelor mai reci, din vara. Vremea mai plăcută durează de la sfârşitul lunii septembrie pana la începutul lunii mai (reţineţi că, deşi este relativ placuta, cu temperaturi de zi cu zi din octombrie până în ianuarie şi martie-mai fiind încă 20-25 °C, trebuie sa fiti pregătiţi pentru temperaturi mai reci noaptea). În timpul iernii, temperatura pe timp de noapte este de obicei de 10-16 °C. Din mai până în septembrie, soarele este intens şi temperaturile pot atinge 45 ° C în oraş şi chiar mai mari în deşert si cu o umiditate de 60% -70%. Aerul conditionat se afla peste tot si este dat la maxim, asa ca luati-va un pulover daca mergeti la cumparaturi in mall.

Activitatea principala a orasului este turismul, oferind multe activitati si locatii de vizitat. Regulile nu sunt atat de stricte si este probabil cel mai frumos si mai curat oras din Orientul Mijlociu.

Solicita oferta