Cauti si rezervi in timp real! Alege ziua de plecare si gasesti vacante charter de la toti touroperatorii relevanti
20px
Charter Creta 🇬🇷 Calatoresti simplu, doar cu vaccinul ✅

Fara test PCR daca te-ai vaccinat. Fara restrictii pt. copiii sub 12 ani!

Pentru intrarea in Grecia, adultii (si copiii incepand de la 12 ani) trebuie sa prezinte dovada ca se incadreaza in una din urmatoarele situatii:

- dovada ca au fost vaccinati pentru COVID-19 (redactată în limba engleză), cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la rapel sau doza unica

- test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii

- dovada emisă de către laboratoare autorizate din statul de proveniență, redactată în limba engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă, prin care se confirmă că persoana a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 între 2 și 9 luni înainte de data sosirii lor în Grecia

- prezinta certificatul digital COVID-19, format digital sau tipărit.

De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Rămâne în vigoare măsura efectuării în mod aleatoriu, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.

Adultii calatoresc doar cu cartea de identitate. Pentru copii, este necesar pasaport. 

 

Insula Creta si frumoasa plaja Elafonisi ❤️

In 2021 am revazut cu placere plaja Elafonisi sau plaja cu nisip roz. Nisipul are culoarea roz si este scaldat de apele cristaline ale Marii Egee.

Frumusetea si unicitatea acestei plaje, culoarea speciala a nisipului, intrarea atat de lina in apa si claritatea ei te duc cu gandul la o plaja tropicala.

Amplasata in vestul insuliei, Chania este mai salbatica, cu plaje scaldate de apele cristaline ale Marii Egee, precum Elafonisi, Balos si Falassarna. Este apreciata atat de cupluri aflate in cautarea romatismului, cat si de familii cu copii care se bucura de numeroasele plaje ale regiunii.

 

 

Insula Creta

Plaje superbe, peisaje pitoresti, mancare buna, istorie si legende!

Creta este cea mai mare insula din Grecia, cu o populatie de 600.000 locuitori si cu peisaje ce imbina atat marea, cat si muntele. Incarcata cu legende, Creta este o destinatie pentru toate gusturile si toate buzunarele.

Fie ca iti doresti sa petreci o vacanta doar cu persoana iubita sau cu toata familia, insula greceasca te va intampina cu peisajele sale idilice, mancarea delicioasa si plajele superbe.

In insula Creta poti ajunge in mai multe moduri. Cu avionul, cu atocarul sau cu masina personala. Insa, cel mai comod este sa optezi pentru un sejur Creta cu zbor direct de tip charter, cu aterizare pe principalul aeroport din Heraklion.

Daca doresti sa stai mai putin sau mai mult de 7 zile (cat este sejurul cu zbor charter), este nevoie sa selectezi un zbor cu escala in Atena, caz in care vei ateriza pe aeroportul din Chania.

Creta este impartita in patru regiuni administrative: Chania, Rethymno, Heraklion si Lasithi, fiecare avand farmecul si frumusetea sa.

Heraklion, capitala insulei Creta, este cea cea mai mare, mai populata si mai cunoscuta regiune a Cretei, apreciata pentru viata de noapte activa, dar si pentru palatele minoice din Knossos si Phaestos.

Astfel, orasul este ideal pentru turistii care isi doresc o vacanta plina de relaxare, cat si pentru cea dornici de distractie. Nu veti fi dezamagiti nici de partea de litoral a regiunii, in Heraklion aflandus-e cele mai minunate plaje.

Rethymno este o regiune mica, linistita dar cu plaje si peisaje superbe. Este cel mai adesea apreciata de turistii care isi doresc o vacanta mai linistita, departe de agitatia Greciei din lunile aglomerate de vara.

Desi este cea mai mica regiune a Cretei, aici veti descoperi peisaje de vis cu plaje superbe, dar si peisaje montane, si veti fi fascinati de incarcatura istorica a locului. O atractie mitica din Rethymno este pestera Ideon, despre care se spune ca acolo a locuit Zeus in anii copilariei.

Amplasata in vestul insuliei, Chania este mai salbatica, cu plaje scaldate de apele cristaline ale Marii Egee, precum Efalonisi, Balos si Falassarna. Este apreciata atat de cupluri aflate in cautarea romatismului, cat si de familii cu copii care se bucura de numeroasele plaje ale regiunii.

In Chania Town veti avea posibilitatea de a va plimba pe stradutele serpuite si de a admira multitudinea de cladiri superbe, construite in stil venetian. De asemenea, aici va veti putea desfata cu cele mai delicioase preparata culinare si veti putea degusta faimosul vin local, considerat a fi unul dintre cele mai bune din Grecia.

Lasithi este un platou foarte fertil datorita aluviunilor aduse din munti, situat la o altitudine de 900 m si inconjurat de varfurile muntilor Dikti. Platoul reprezinta o atractie datorita celor 10.000 de mori de vant pe care le gasim aici. Pentru pasionatii de mitologie greceasca, aici veti putea vizita pestera lui Zeus, Trapeza si satele pitoresti din zona.

Indiferent de ce zona veti alege, Creta este o destinatie de vacanta care trebuie vizitata macar o data in vata. Peisajele, incarcatura mitica, deliciile culinare si oamenii prietenosi vor fi ingredientele principale pentru o vacanta de vis!

Solicita oferta