Cauti si rezervi in timp real! Alege ziua de plecare si gasesti vacante charter de la toti touroperatorii relevanti

Madeira - tara florilor si a oamenilor buni

Începând cu data de 1 iulie 2022, la sosirea în Portugalia nu mai este necesară prezentarea Certificatului Digital COVID al UE sau a dovezii efectuării unui test negativ împotriva COVID-19.

Vezi mai multe detalii pe site-ul MAE:https://www.mae.ro/travel-conditions/3736

vezi mai mult

❤️ Recomandari hoteluri Madeira, Portugalia - plecare din CLUJ

    Insulele Madeira , arhipelag de origine vulcanică din Oceanul Atlantic de Nord , aparținând Portugaliei . Acesta cuprinde două insule locuite, Madeira și Porto Santo, și două grupuri nelocuite,Desertas și Selvagens. Insulele sunt vârfurile munților care își au bazele pe fundul oceanului abisal. Administrativ, formează regiunea autonomă Madeira. Capitala regională, Funchal, este situată pe insula Madeira.

    Insula cea mare, ce poartă acest nume, era inițial acoperită de păduri seculare, care au fost defrișate și arse, pentru a face loc plantațiilor și culturilor de cereale. Cristofor Columb a locuit pe insula Porto Santo timp de 12 ani, înainte de a pleca în călătoriile sale istorice peste ocean. Insulele s-au aflat, temporar, sub ocupație engleză în 1801 și între 1802-1814.
    Arhipelagul Madeira face parte din Macaronesia, o regiune de orgine vulcanică, alături de insulele Capul Verde, Azore, Selvagens și Canare. Cea mai mare insulă din cadrul arhipeleagului, Madeira, are un relief predominant muntos cu înălțimea maximă de 1861 m (vârful Pico Ruivo). Țărmul nordic este abrupt și sălbatic.
    Amplasarea geografică și relieful muntos determină un climat blând, cu temperaturi medii situate între 22 °C vara și 16 °C iarna. Clima subtropicala este favorabila culturilor de viță de vie (cu renumitul vin de Madeira), trestie de zahăr, bananieri, portocali, lămâi.

    Nemaivazute flori de camp sau o multitudine de feluri de crini, crescuti in gradini magnifice sau aiurea prin paduri, uneori ca unice forme de vegetatie dupa incendii devastatoare, iti vor ramane in amintire multa vreme. Copaci si arbusti cu felurite flori si floricele, care mai de care mai desavarsite. Muscate arborigene si flori exotice care te pot ruina prin florariile noastre daca jinduiesti la ele, iti vor insenina fiecare zi. Pădurea de lauri (dafini) "Laurisilva" de pe insula Madeira a fost înscrisă în anul 1999 pe lista patrimoniului cultural și natural mondial al UNESCO.

    Funchal, cel mai mare oraș din Madeira, este situat pe coasta sudică a insulei principale. Orasul in sine este spectaculos. Cu o promenada eleganta  pe malul oceanului Atlantic, intampina zilnic nenumarate vase de croasiera si ambarcatiuni particulare. Partea de jos a orasului este mereu aglomerata , ceea ce insa nu ii stirbeste cu nimic farmecul. Partea de sus, unde ajungi cu telefericul, te plimba prin gradini minunate  si te ascunde prin paduri seculare.
    Insulele din arhipeleagul Madeira sunt faimoase pentru vinul de Madeira, precum și pentru vegetația și fructele subtropicale.
   Populația de 250.000 de locuitori (conform estimărilor din 1991), de origine portugheză, se ocupă cu agricultura, pescuitul și turismul.

Solicita oferta